Så lagar du en porslinsfigur

När föremål som är antika och värdefulla eller har högt affektionsvärde går sönder behöver det inte betyda att de är förlorade för alltid. Med Loctite Super Glue Liquid går det snabbt att laga dem med snygga och hållbara fogar. Loctite Super Glue Liquid är perfekt för keramik- och porslinsföremål eftersom det är utvecklat särskilt för att ge mycket starka fogar på nolltid. När limmet har fixerats torkar det på några ögonblick till osynliga fogar som håller länge.

Följ vår stegvisa appliceringsguide:

1. Se till att de båda delar av figuren som ska limmas ligger an tätt mot varandra, är fria från smuts och fett och helt torra.

2. Tryck försiktigt ut en liten mängd lim jämnt på en av de ytor som ska limmas. Tryck sedan ihop de båda delarna och håll.

3. Håll delarna stilla tills fogen har fixerats. Oroa dig inte om överflödigt lim pressas ut. Det går lätt att ta bort när det har torkat (se punkt 5).

4. Låt fogen torka i minst en timme utan att föremålet rörs eller flyttas. Du får bäst resultat om du väntar till nästa dag.

5. När limmet har torkat kan du ta bort eventuellt överflöd genom att skrapa försiktigt med en vass kniv eller torka med hushållspapper fuktat med nagellacksborttagning som innehåller aceton.

6. Sätt genast på hatten igen och förvara superlimmet upprätt på en sval och torr plats.

Rekommenderade produkter:

Upptäck våra produkter!