LOCTITE HISTORIA
Det här är vår historia


Loctite har varit världsledande som leverantör av pålitliga limlösningar i över 50 år. Vår produktportfölj finns i över 80 länder över hela världen. Den innehåller produkter som bygger på den senaste tekniken och utmärker sig genom att vara snabbast, starkast, mest hållbara och mest lättanvända.

Konsumenter över hela världen litar på Loctite för snabba, starka och hållbara limlösningar. Tack vare ett kontinuerligt utvecklingsarbete med konsumentforskning och innovativ teknik är vi fortfarande världens ledande limmärke.

2016

Lansering av den innovativa limpennan Loctite Perfect Pen: äntligen en superlimförpackning som ger ren, exakt och enkel dosering.

Fullständig superlim relansering: ny desing och ny formula - nu resistent mot vatten, stötar och temperaturer ( från -50°C upp till 120°C)

2014

Nylansering av Super Glue Power Flex. Starka och elastiska Super Glue är tillbaka med en ännu starkare bild: den hängande mannen hänger nu upp och ned från en sviktande trampolin!

2012

Ny design och nylansering av märket: Loctite Super Glue Liquid-produkterna uppgraderas till en vatten- och diskmaskinstålig sammansättning som klarar den tekniska standarden D3 enligt DIN EN 204

2010

Lansering av Loctite Power Easy med längre härdningstid så att de limmade delarna kan justeras.

2008

Det första elastiska snabblimmet lanseras: Loctite Power Flex.

2006

Nylansering av Loctites serie med flytande superlim som får en stöttålig sammansättning.

1997

Den tyska tillverkaren Henkel köper Loctite Corporation.

 

 

1975

Loctite marknadsför superlim som ett ämne som inte bara är något för industrin, utan även passar för vardagliga limningsbehov i hemmet.

1968

Loctite Corporation tar sig in på fordonsmarknaden med en lösning som hindrar att vibrationer från motorer får låsande fästelement att lossna.

1960

1960 når försäljningen en miljon dollar. Loctite tog fram sin första marknadsföringsstrategi: "Vi säljer mer än bara en flaska lim – vi säljer ett system" för att ge vikt åt Loctites lösningar för underhåll och ökad livslängd för industrimaskiner.

I början av 1960-talet upptäcktes cyanoakrylater av en grupp forskare och de här kemiska föreningarna utvecklades vidare under varumärket Loctite. Numera kallas den banbrytande akrylbasen för superlim, vilket härdar direkt i rumstemperatur och fäster på de flesta ytor och material det kommer i kontakt med.

1953

Nu liksom då orsakar friktion i maskiner slitage och läckor och gör att muttrar och skruvar lossar. Länge ansågs friktionen vara ett problem som var omöjligt att lösa och så var det tills doktorerna i kemi och tillika far och son, Vernon och Robert Krieble, uppfann ett anaerobiskt lim i ett laboratorium på Trinity College i Connecticut.

Det handlade om ett unikt harts som härdade utan luft, och när det ströks på mutter- och skruvgängor hölls dessa fast. När utvecklingen av en säljbar produkt var klar grundade Krieble företaget American Sealants.